mie
22
miercuri, 22 mai 2024 | 20:00
joi
23
joi, 23 mai 2024 | 20:00
vin
24
vineri, 24 mai 2024 | 20:00

All you need is LUV

All you need is LUV
De Murray Schisgal
Regia: Laura Ducu
1h30'
Cu: Iulia Alexandra Neacșu, Dorin Enache, Radu Catană

O comedie pasională care îți demonstrează că iubirea e tot ce contează.

Doi prieteni din facultate se reîntâlnesc după ani și ani pe un pod unde ajung să-și schimbe unul altuia viețile. Vali, un inadaptat obosit să caute sensul existenței, își dorește să scape de această povară și e pregătit să se arunce.

Prietenul său Mihnea, un bărbat de succes obișnuit să câștige tot timpul, ajunge pe aceeași margine a prăpastiei din cauza celor două iubiri între care se împarte – cea caldă și confortabilă de acasă și cea nouă, incitantă, trăită prin hoteluri. Cei doi bărbați care-și plâng de milă unul altuia ajung totuși la o soluție pentru fericire, când în peisaj apare Elena, soția lui Mihnea.

All you need is LUV este un spectacol plin de pasiune, care îmbină umorul absurd și comedia tipică Broadway cu o poveste despre iubire, așa cum o trăiesc uneori cuplurile din zilele noastre.  Un triunghi al căutărilor și o farsă comică a vieții, care vorbește sincer despre dragoste, sens, viață și moarte.

Statement regizor: „Unde dragoste nu e, nimic nu e.” – sunt cuvintele cu care încheie Marin Preda romanul „Cel mai iubit dintre pământeni”, unul din preferatele mele, care m-a făcut pentru prima oară în viață să mă întreb „ce este dragostea, de fapt?”. Rareori am dat peste un text care să mi le evoce mai tare cum o face piesa lui Murray Schisgal, dar într-un cu totul alt stil – mai hilar, mai romantic, și totuși mai cinic. Chiar personajele din piesă se întreabă în mod repetat, „ce este dragostea?”.

Și odată cu ele, reflectăm și noi asupra lucrurilor care o definesc, în încercarea de a o trăi printre așteptările celorlalți, într-o societate grăbită să pună etichete. În ce se ascunde – în loialitate necondiționată sau în fiorii neprevăzutului, în siguranță și confort sau în responsabilitate și efort? Sunt întrebări care ne-ar putea urmări toată viața. Sper ca în căutarea răspunsurilor să ne putem păstra umorul și speranța.

Galerie Foto