Despre noi

ÎN CULISE JOACĂ SPECTACOLELE LA TINE ÎN SUFRAGERIE

În urma măsurilor de siguranță adoptate de către Primăria Municipiului București, echipa Teatrului În Culise își va suspenda activitatea până la data de 31 martie, însă vine cu o soluție de a-și susține spectacolele în afara sălilor obișnuite de teatru și propune spectatorilor să joace show-urile deja programate în luna martie chiar la ei acasă.

Cristian Bajora, directorul teatrului, declară:

”Deși suntem teatru independent, vom respecta orice sfat oficial de sănătate publică dat de către autorități, pentru că ne dorim să păstrăm artiștii și publicul în siguranță. Venim, în schimb, cu o idee out-of-the-box: jucăm spectacolele acasă la spectatorii doritori. Am fost întotdeauna o instituție artistică alternativă, situați între ”underground” și ”comercial”, orientați către public, și am dorit mereu să oferim oamenilor experiențe de neuitat. Această soluție este, de asemenea, menită să-i sprijine pe actorii teatrului independent, care nu își permit să își întrerupă activitatea chiar și pe o perioadă aparent scurtă, deoarece venitul lor depinde de fiecare spectacol jucat.

De-a lungul istoriei, teatrul a fost într-o continuă schimbare și dezvoltare. Spectacolul și spațiul au trăit, au evoluat și s-au reinventat împreună, iar noi În Culise ne-am jucat mereu cu spațialitatea oferită de locul în care am jucat. Este posibil ca virusul Covid-19 să joace și el un rol în conturarea teatrului viitorului, un teatru altfel, la tine acasă.”

Așadar, spectatorii doritori pot cere o ofertă personalizată de spectacol pe teatru@inculise.ro.

CE ÎNSEAMNĂ TEATRUL ÎN CULISE?

Teatrul În Culise este povestea unui vis. Un vis pe care regizorul Cristian Bajora l-a transformat în realitate în 2011 şi pe care îl conduce şi astăzi cu aceeaşi dăruire, încredere şi pasiune de la început.

Atmosfera teatrului a fost şi este cea pe care şi-a dorit-o dintotdeauna pentru spectatori. Una intimă, actuală, caldă, magică, confortabilă și despre oameni: toate lucrurile acelea care fac o experiență la teatru minunată!

Aşadar, când vii În Culise e ca și când ți-ai invita cei mai buni prieteni la tine în sufragerie și pentru voi ar juca actorii scene din viețile acestea ale noastre care pot fi atât de amuzante uneori… asta dacă ai avea o mansardă de 800 mp, cu terasă și bar, chiar în centrul Bucureștiului, pe Lipscani.

UNDE NE GĂSEŞTI?

Ne găsești la noi acasă, pe Alecu Russo nr. 12.

Suntem chiar în centrul orașului, foarte aproape de Piața Romană, într-o casă din perioada interbelică. Sala, amenajată în stil teatru-cafenea, are o capacitate de 70 de locuri și un design fresh și colorat. Pe durata spectacolelor, vă puteți bucura de un spațiu călduros și intim și o atmosferă primitoare.

DE CE SĂ INTRI ÎN CULISE?

Din 2011 punem în scenă  genul acela de spectacole la care chiar râzi cu poftă, în care crezi și te regăsești, care te distrează și rămân cu tine și după ce ieși din sală. Așa că în fiecare seară – de luni până duminică – la noi poți să te bucuri de toate genurile de spectacol, bazate pe subiecte care chiar te interesează: comedii bazate pe absurdul din viețile noastre, spectacole de dragoste & romance, dar fără a fi siropoase, comedii tragice în care facem haz de necazurile vieții, drame care pun punctul pe ”i” și te fac să pleci acasă gândindu-te intens la subiectele propuse, spectacole senzuale pentru cei fără inhibiții în care abordăm subiecte încă tabu, thrillere psihologice în care ne jucăm puțin cu mintea umană, musical-uri autohtone savuroase și show-uri de stand up comedy sau improvizație pentru cei care vor să încerce și un tip de umor mai relaxat. Suntem un fel de Off-off-Broadway de București.

Suntem o instituție artistică alternativă, situați între ”underground” și ”comercial”, orientați către public. Avem în spate o mică armată de actori, regizori, teatrologi, tehnicieni, spectatori şi oameni care iubesc teatrul. Suntem furnizori de distracție şi bucurie. O echipă de visători neîmblânziți de sistem, care-şi doresc să-ți arate că teatrul poate fi viu şi adevărat şi că rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău. În Culise există în primul rând prin spectacolele sale, iar acest lucru este posibil datorită entuziasmului acestei echipe.

PROGRAM

SPECTACOLE

Anti Love Story

De Ştefan Caraman
1h40

S-au scris și se tot pot scrie povești de dragoste: sute, mii, miliarde. Anti Love Story este o comedie romantică modernă care nu urmează rețeta siropului din filmele de gen și expune într-un limbaj sincer și direct 12 perspective diferite asupra iubirii și a modului în care o trăiesc...

Clinica Sinucigașilor

De Gabriela Mihalache
1h50

Un spectacol care doreşte să-ți reamintească ideea că speranța nu moare niciodată. O comedie despre realitatea gri care ne acaparează uneori viețile, o expunere sinceră a celor mai intime gânduri.. chiar de pe marginea prăpastiei.