Despre noi

POVESTEA... PE SCURT

Salut. Noi suntem Teatrul În Culise: o platforma de entertainment fondată în 2011, cu zeci de oameni în echipă (actori, regizori, tehnicieni, muzicanți, secretari și piari), toți inconștienți, curajoși, optimiști (de obicei!) și comici. Ne ocupăm cu spectacole și alte preocupări amuzante, pentru cine râde la urmă, să râdă mai bine.

Povestea, pe scurt: de-a lungul timpului ne-am tot mutat din loc în loc cu spectacolele în spate și am jucat prin tot bucureștiul. Deși pare distractiv să te muți de colo-colo, când ai de cărat decoruri, recuzită, tehnic și altele necesare, greutatea începe să se simtă pe umerii care cară. Așa că anul acesta am găsit LOCUL unde să ne facem cuib cu scenă, cu scaune, cu bar și tot ce-i trebuie unui spațiu independent.

Dar… odată cu luna martie și tot ce a urmat după, am ajuns să avem o mulțime de probleme care ne împiedică să continuăm.

Și-acum ce să facem? Să ne oprim?
După atâtea râsete și momente frumoase trăite în sala de spectacol am fi niște fraieri să renunțăm. Așa că NU, luptăm, luptăm și sperăm să câștigăm împreună. Dar avem nevoie de ajutor.

Vom continua să creăm și să vă oferim ceea ce știm să facem: spectacole online, sketch-uri comice, filme, fotografii și materiale exclusive care să vă aducă bucurie.

Așa cum noi aducem bucurie, știm că și voi puteți să aduceți bucurie. Bucuria de a merge mai departe împreună.

Fiți alături de noi în momentele acestea dificile, și ajutați-ne să ținem locul acesta în viață.

Pentru noi si oamenii cu care lucram este esential sa pastram noul spatiu si sa continuam sa existam, si nu putem sa facem asta decat alaturi de cei care ne sustin.

Ne puteti sustine si prin:
📌 Abonament lunar pe Patreon (link in comentariu) – https://lnkd.in/ePbdiMD. Ne găsești online cu spectacole, podcast-uri și alte surprize video (Revelionul ca altadata).
📌 Sponsorizarea care nu te costă nimic. Oricine detine o societate comerciala poate redirectiona, din banii pe care oricum ii plateste la stat, 20% din impozitul pe profit (sau cel pe venit in cazul microintreprinderilor) catre Teatrul In Culise. Procedura este foarte simpla – un contract de sponsorizare, o factura emisa de asociatia noastra si o declaratie depusa de contabil ulterior.
📌 Donații direct în contul asociației.

Datele noastre sunt:
ASOCIAȚIA CULTURALĂ BROADWAY THEATRE
CIF 36884307
IBAN RO40INGB0000999906567964

CE ÎNSEAMNĂ TEATRUL ÎN CULISE?

Teatrul În Culise este povestea unui vis. Un vis pe care regizorul Cristian Bajora l-a transformat în realitate în 2011 şi pe care îl conduce şi astăzi cu aceeaşi dăruire, încredere şi pasiune de la început.

Atmosfera teatrului a fost şi este cea pe care şi-a dorit-o dintotdeauna pentru spectatori. Una intimă, actuală, caldă, magică, confortabilă și despre oameni: toate lucrurile acelea care fac o experiență la teatru minunată!

Aşadar, când vii În Culise e ca și când ți-ai invita cei mai buni prieteni la tine în sufragerie și pentru voi ar juca actorii scene din viețile acestea ale noastre care pot fi atât de amuzante uneori… asta dacă ai avea o mansardă de 800 mp, cu terasă și bar, chiar în centrul Bucureștiului, pe Lipscani.

UNDE NE GĂSEŞTI?

Ne găsești la noi acasă, pe Alecu Russo nr. 12.

Suntem chiar în centrul orașului, foarte aproape de Piața Romană, într-o casă din perioada interbelică. Sala, amenajată în stil teatru-cafenea, are o capacitate de 70 de locuri și un design fresh și colorat. Pe durata spectacolelor, vă puteți bucura de un spațiu călduros și intim și o atmosferă primitoare.

DE CE SĂ INTRI ÎN CULISE?

Din 2011 punem în scenă  genul acela de spectacole la care chiar râzi cu poftă, în care crezi și te regăsești, care te distrează și rămân cu tine și după ce ieși din sală. Așa că în fiecare seară – de luni până duminică – la noi poți să te bucuri de toate genurile de spectacol, bazate pe subiecte care chiar te interesează: comedii bazate pe absurdul din viețile noastre, spectacole de dragoste & romance, dar fără a fi siropoase, comedii tragice în care facem haz de necazurile vieții, drame care pun punctul pe ”i” și te fac să pleci acasă gândindu-te intens la subiectele propuse, spectacole senzuale pentru cei fără inhibiții în care abordăm subiecte încă tabu, thrillere psihologice în care ne jucăm puțin cu mintea umană, musical-uri autohtone savuroase și show-uri de stand up comedy sau improvizație pentru cei care vor să încerce și un tip de umor mai relaxat. Suntem un fel de Off-off-Broadway de București.

Suntem o instituție artistică alternativă, situați între ”underground” și ”comercial”, orientați către public. Avem în spate o mică armată de actori, regizori, teatrologi, tehnicieni, spectatori şi oameni care iubesc teatrul. Suntem furnizori de distracție şi bucurie. O echipă de visători neîmblânziți de sistem, care-şi doresc să-ți arate că teatrul poate fi viu şi adevărat şi că rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău. În Culise există în primul rând prin spectacolele sale, iar acest lucru este posibil datorită entuziasmului acestei echipe.

PROGRAM

SPECTACOLE

Anti Love Story

De Ştefan Caraman
1h40

S-au scris și se tot pot scrie povești de dragoste: sute, mii, miliarde. Anti Love Story este o comedie romantică modernă care nu urmează rețeta siropului din filmele de gen și expune într-un limbaj sincer și direct 12 perspective diferite asupra iubirii și a modului în care o trăiesc...

Clinica Sinucigașilor

De Gabriela Mihalache
1h50

Un spectacol care doreşte să-ți reamintească ideea că speranța nu moare niciodată. O comedie despre realitatea gri care ne acaparează uneori viețile, o expunere sinceră a celor mai intime gânduri.. chiar de pe marginea prăpastiei.