vin
24
vineri, 24 martie 2023 | 20:00
sâm
25
sâmbătă, 25 martie 2023 | 18:00
sâm
25
sâmbătă, 25 martie 2023 | 21:30

Valahia Expres

Valahia Expres
De Theo Herghelegiu
Muzica: Sound Design Adam S. Q. David
Cu: Iuliana Mărgărit, Andrei Necula, Alin Brancu, Livia Taloi, Mihai Baranga, Monica Eftimiu-Roșoga, Dana Vulc (voce), Dan Vulc (voce)

Textul este o comedie spumoasă despre lumea românească de azi. Acțiunea se ptrece într-un tren (expresul Valahia) care traversează țara din Cernavodă până la Drobeta – Turnu Severin. Șase personaje foarte diferite ca tipologie umană și variat plasate pe scara socială se intersectează în această călătorie cu final neprevăzut. De la un consilier UE la o bătrână din Băilești, pe jumate surdă și de la un turist american la o activistă climatică locală, adăugând o doamnă blondă plină de cinism și un tânăr cam dubios, acești necunoscuți aflați pur accidental în același compartiment, trebuie să facă față unei întâmplări mai puțin obișnuite.  Momentele-limită care se nasc, dialogurile dintre ei, răsturnările de situație fac hazul acestei piese în care cu toții putem regăsi modele pe care le-am întâlnit cândva, în orice călătorie mai lungă cu trenul… În același timp, textul este și o parabolă a societătii contemporane, așa cum, probabil, mulți dintre noi o percepem în ultima vreme; o parabolă tratată însă cu mult umor, pe regulile clasice ale comediei.

Spectacolul-lectură din 25 februarie, cu intrare liberă în limita locurilor disponibile, face parte dintr-un program pilot al teatrului IN CULISE, care-și propune să dezvolte în zona independentă acest tip de performance, foarte prizat și de succes în țările cu tradiție teatrală.

Galerie Foto